ILVE transforms a 1950’s kitchen into an entertainment destination

In Houston, Texas the heart of a 1950s ranch was transformed into a beautifully designed entertainment destination with the help of a 48” ILVE Majestic range.

after-island2Designer Vi Khanh Hoang, who specializes in custom renovations that are adhered to the client’s lifestyle, renovated the kitchen within the footprint of the original home. She was able to incorporate the existing structure of the kitchen with an open and functional layout for entertaining friends and family.

screen-shot-2016-11-29-at-11-13-08-am“The dimensions of the kitchen stayed the same, but the layout had significant modifications,” explained Vi Khanh Hoang. “We removed two walls and relocated range and refrigerator to different walls. We added a large island, a coffee/drink area, a prep/sink area, and a cooking area.”

The kitchen was inspired by the classic and clean trend mixed with a warm cottage feel that is popular in interior design today. A 48” Matte Graphite ILVE range with brass trim helped to bring these styles together while still meeting the personal need for a powerful cooking appliance.

after-range-wall“We wanted a professional range that had an old world feel with today’s convenience. This range had high BTU’s, rotisserie function, warming drawer, glass on the oven door, beautiful brass hardware and could be customized. And it was just simply gorgeous!”

Thank you, Vi Khanh Hoang for sharing your ILVE creation with us! Be sure to follow Vi Khanh Hoang on Instagram & Pinterest for more of her work.

Verona Helps Outfit 300 sq.ft. Cottage

With Verona Appliances, big things come in small packages! And that’s exactly what renovators had in mind when transforming a small summer cottage into a fully outfitted year round home.

DanCutronaPhotography-¼-0279

In Provincetown, Massachusetts Cape Associates, a building and remodeling company specializing in fully custom projects, was tasked with not only turning the 300 square foot cottage into a year round space, but equipping it with all of the conveniences of modern living.

“The Summer cottage could not be expanded vertically or horizontally due to code restrictions so all the requirements for year round living needed to be fit into the existing footprint,” said project manager Derik Burgess. “This necessitated very careful planning and customization in order to fit it all in.”

The kitchen was completed with a 24” Verona Gas Wall Oven and a 12” Deluxe 2 Burner Gas Cooktop. The appliances were specially chosen by the client, he himself being a principal at Studios Architecture.

Photography by Dan Cutrona Photography. For the complete photo reel, click here.

Thank you, Derik and Cape Associates for sharing your Verona Renovation Story and transformation images!